'Koeman ontvangt miljoenen als hij vroegtijdig vertrekt bij FC Barcelona'

Een vroegtijdig afscheid van Ronald Koeman zou een dure grap worden voor FC Barcelona. Als de oud-bondscoach van het Nederlands elftal dit seizoen vertrekt, kost dat miljoenen.

Ontslagvergoeding

Koeman heeft een clausule in zijn contract die recht geeft op financiële compensatie als hij volgend seizoen niet meer aan het roer staat in Camp Nou. Volgens Catalunya Radio moet Barça zes miljoen euro betalen, wanneer Koeman minder dan drie jaar trainer is van de Catalanen. Dit omdat Koeman een jaar geleden zelf de afkoopsom betaalde om het Nederlands elftal te kunnen verlaten voor Barcelona. Een ontslag loopt nog veel meer in de papieren voor Barcelona, want volgens TV3 bedraagt de ontslagvergoeding maar liefst dertien miljoen euro.

Vertrek, ontslag aanstaande Koeman? 

Dat terwijl Barcelona al in financieel zwaar weer verkeert. Afgelopen week kwam na de nederlaag tegen Bayern München in de media de positie van Koeman ter discussie te staan. Maar mede door de Barça's financiële situatie lijkt het vooralsnog niet zo ver te komen. Barcelona speelde maandagavond met 1-1 gelijk tegen Granada.

ontslag koeman bij barcelona dure grap