Nicolás Tagliafico draait er niet omheen en wil komende zomer graag een transfer maken

Nicolás Tagliafico maakt er geen geheim van dat hij komende zomer graag een stap wil maken. De Argentijnse linksback is Ajax dankbaar voor de geboden kans, maar nu is het tijd om verder te kijken, zo stelt hij is gesprek met Olé. Tagliafico heeft nog een contract tot de zomer van 2022.

"Ik ben als speler gegroeid sinds mijn komst bij Ajax. Niet alleen als professional, maar ook op de manier hoe ik voetbal zie. Zowel technisch als tactisch. Bij Ajax heb ik de mogelijkheid gehad om tegen grote en lastige tegenstanders te spelen. Ik word in augustus 28 jaar. Het is een prachtig moment om een sprong in Europa te maken. Dit kan zeker een doel voor de korte termijn zijn. Ook op de lange termijn wil ik in Europa blijven tot mijn pensioen. Daarna kijk ik wel of ik terugkeer naar Argentinië."

Tagliafico blikt ook nog even terug op het succesvolle vorig seizoen, waarin Ajax bijna de finale van de Champions League bereikte: "Vorig jaar liep alles lekker. Ik had het gevoel dat we altijd zouden winnen, maakt niet uit op welk veld we speelden. Ik dacht op een gegeven moment zelfs: dit is een droom, ik geloof dit niet. Nu ben ik terug in de realiteit en besef ik dat het normaal is dat je kan verliezen."