AS Roma en Romelu Lukaku reageren op Black Friday kop Italiaanse krant: "Domste titel die ik ooit heb gezien"

De Italiaanse krant Corriere dello Sport ligt onder vuur. Het medium plaatste donderdagochtend op de voorpagina van de krant de tekst 'Black Friday' met daarnaast foto's van Romelu Lukaku en Chris Smalling. Dit moest een voorbeschouwing zijn op de wedstrijd tussen Inter en AS Roma van vrijdag.

AS Roma bracht als eerste een statement naar buiten waarin werd gereageerd op het incident. De krant is door allebei de clubs verbannen. Journalisten van het medium zijn tot eind 2020 niet meer welkom op het trainingscomplex en spelers zullen ze niet meer te woord staan. 'We geloven dat de spelers, clubs, fans en media samen moeten strijden tegen racisme in het voetbal', staat in het statement. 'We hebben allemaal de verantwoordelijkheid de woorden die we gebruiken zeer zorgvuldig te kiezen.'

Lukaku
Later op de avond reageerde ook Inter-spits Romelu Lukaku op het voorval. De Belg vindt het een zeer vreemde actie. "We wilden ons focussen op de wedstrijd van vrijdag, maar in plaats daarvan komt de Corriere dello Sport met de domste titel die ik ooit heb gezien', schrijft hij op Twitter. "Jullie blijven het racismeprobleem voeden met negativiteit, in plaats van praten over de wedstrijd in San Siro tussen twee geweldige clubs. Onderwijs is de sleutel. Jullie van Corriere dello Sport zouden beter moeten weten."

Inter en AS Roma krijgen veel steun. Zo heeft AC Milan zich solidair verklaard aan de twee clubs en Corriere dello Sport ook verbannen.