Uitspraak Schmidt heeft effect: per direct nieuwe grasmat in Philips Stadion

PSV gaat de huidige grasmat van het Philips Stadion de komende dagen vervangen. PSV-trainer Roger Schmidt sprak zich kritisch uit over de huidige staat van het veld nadat zijn ploeg met 3-1 van sc Heerenveen wist te winnen. In de eerstvolgende thuiswedstrijd, tegen Heracles Almelo, ligt er een nieuwe grasmat.

De werkzaamheden beginnen per direct. De Eindhovenaren hebben pas op 6 maart de eerstvolgende thuiswedstrijd op de planning staan en daardoor is er voldoende tijd om de grasmat te vervangen. Mede door de weersomstandigheden van de afgelopen weken is het veld snel verslechterd. "De schade daaraan is niet te herstellen voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarom hebben we besloten om per direct de grasmat te vervangen. Ons spel is gebaat bij een goed veld", laat technisch directeur John de Jong weten op de clubsite.

De Duitse trainer sprak na afloop van de gewonnen wedstrijd zijn zorgen uit. "Het veld is verwoest. We hebben waarschijnlijk een nieuwe mat nodig, want dit is onmogelijk om te herstellen. Voor het spel in de kleine ruimte is het voor ons belangrijk dat er een goede mat ligt".

Feyenoord-doelman vertrekt