Boëtius heeft ultieme droom: 'Terugkeren bij Feyenoord'

Jean-Paul Boëtius heeft een moeilijke periode achter de rug, maar dankzij zijn positieve instelling heeft hij de strijd tegen kanker overwonnen. Nu hij genezen is verklaard, richt hij zich weer op zijn grootste passie: voetbal, met één ultieme droom voor ogen.

"Ik ben van nature altijd vrolijk, ik dans en lach veel," vertelt de 30-jarige middenvelder in De Volkskrant. "Maar soms zit ik in mijn hoofd en vraag ik me af: wat kan ik nog meer doen om weer te kunnen voetballen? Ik heb nog zoveel te bieden aan het voetbal." Boëtius koestert nog steeds een diepe liefde voor De Kuip en Feyenoord, de club waarvoor hij al twee keer speelde. "Driemaal is scheepsrecht. Terugkeren bij Feyenoord is voor mij de ultieme droom, samen met Mainz. Met mijn ervaring en wat ik heb geleerd, kan ik echt iets toevoegen." Over twee periodes kwam Boëtius tot 136 wedstrijden voor Feyenoord.

carriere van Jean-Paul Boëtius
De carrière van Jean-Paul Boëtius

Boëtius blijft vastberaden

Hoewel hij momenteel clubloos is, blijft Boëtius vastberaden. "Ik ben fit en train bijna elke dag bij voetbalschool Tifa, waar ik werk aan mijn sterke en zwakkere punten. Ik durf te zeggen dat ik completer en beter ben dan ooit tevoren. Ik ben hongeriger dan een achttienjarig talent. In zekere zin heeft de ziekte een positieve impact op me gehad", meent de 1-voudig international.

Zondag zal hij als toeschouwer de stadsderby Sparta-Feyenoord bijwonen, een club waar hij vorig seizoen nog meetrainde. "Ik ga gewoon kijken. Ik ben een liefhebber," zegt Boëtius. Hij is vastbesloten om zijn carrière als profvoetballer niet zomaar op te geven. "Dit is niet het einde, en zo mag het ook niet eindigen. Mijn dochter denkt dat als ik in mijn voetbaltenue naar Tifa ga, ik een wedstrijd speel in een groot stadion. Ik wil dat ze dat echt een keer meemaakt." Boetius was bijna een van de spelers die voor zowel Feyenoord als Sparta uitkwam.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers