'Aanvaller wil vertrekken, Feyenoord veelvuldig in contact met Italië'

Het heeft er alle schijn van dat Feyenoord op zeer korte termijn de eerste speler ziet vertrekken tijdens de winterse transferperiode. Het Italiaanse US Lecce heeft zich namelijk al bij de stadionclub gemeld en volgens het doorgaans betrouwbare 1908.nl wil de speler, Javairo Dilsorsun, ook de stap maken.

Het nieuws, dat eerder als gerucht werd gedeeld, is inmiddels bevestigd door transfergoeroe Gianluca di Marzio en hij meldt dat er sprake is van 'constant contact' tussen US Lecce en de Rotterdammers. Het Nederlandse medium weet dat Dilrosun intern al heeft aangegeven een overstap naar de Serie A te zien zitten en daardoor zijn alleen de condities nog mogelijk struikelblok.

De Italianen willen namelijk een huurconstructie met optie tot koop op touw zetten, terwijl Feyenoord zeker wil zijn van miljoenen en dus een definitief vertrek van de 25-jarige Nederlander. Het is onbekend of zij een optie tot koop in een huurdeal voldoende vinden om in zee te gaan. Di Marzio heeft het over een koopoptie met een waarde van drie miljoen euro. Dat is één miljoen minder dan het bedrag dat Feyenoord ooit betaalde voor zijn komst.