Slot trekt duidelijke en harde conclusie: "Niet goed genoeg"

Arne Slot gaat zich met Feyenoord in het Spaanse Marbella voorbereiden op de tweede seizoenshelft en maakt in gesprek met Voetbal International de balans op. De oefenmeester ziet dat zijn ploeg op een aantal momenten aantoont nog niet 'goed genoeg is om serieus mee te doen'.

De competitie wordt voor de Rotterdammers in ieder geval hervat zonder Ramiz Zerrouki, Ayase Ueda, Alireza Jahanbkahsh en Yankuba Minteh. Zij zijn afwezig door interlandverplichtingen, terwijl de rest fris en fruitig is. "De jongens zijn tien, twaalf dagen vrij geweest en zijn nu dus weer fris, dat is altijd prettig. We zullen keihard werken, zodat we in de tweede helft van het seizoen scherper zijn op de momenten dat het moet."

Volgens Slot zijn dit belangrijke schakelpunten voor het vervolg van de competitie en de tweede seizoenshelft. "Dit soort dagen zijn voor een trainer en zijn staf dé dagen waarin we het verschil kunnen maken richting de jongens." De stadionclub gaat in Spanje ook een oefenwedstrijd afwerken tegen het Duitse FSV Mainz.

Sleutelpunten tweede seizoenshelft

Het is voor de Feyenoord-trainer ook het ideale moment om met zijn technische staf werken aan de tekortkomingen van de eerste seizoenshelft. "Onze balans in standaardsituaties in topwedstrijden is duidelijk niet goed genoeg om serieus mee te doen. We gaan geen 45 minuten van een uur besteden aan standaardsituaties, dat zou voor niemand leuk zijn. Maar we kunnen en zullen er wel op een goede manier aandacht aan besteden", duidt Slot aan.