Feyenoord versterkte zich flink deze zomer; wat zijn aankopen nu nog waard?

Feyenoord investeerde vorige zomer vrij stevig op de transfermarkt en haalde een aantal nieuwe namen in huis. Onder aanvoering van Dennis te Kloese en Arne Slot kwam Calvin Stengs terug naar de Eredivisie, werd Timon Wellenreuther definitief overgenomen én verbraken de Rotterdammers een record.

Met de komst van Ayase Ueda hebben zij namelijk een recordbedrag betaald voor een nieuwe aanwinst. De stadionclub smeet ruim 37 miljoen euro over de balk tijdens de zomerse transferperiode, maar wat is de huidige (geschatte) marktwaarde van deze aankopen? Wij zochten het voor je uit!

Ayase Ueda

Zoals gemeld is de Japanse doelpuntenmaker de duurste aankoop van Feyenoord uit de historie en daardoor zijn de verwachtingen hoof. Hij werd als clubtopscorer gehaald van Cercle Brugge, maar in Nederland is het nog geen overduidelijke uitblinker. Dat heeft ook te maken met het feit dat Santiago Giménez, zijn voorganger, momenteel aan kop gaat in de topscorerslijst. Het aankoopbedrag van Ueda was negen miljoen euro en door Transfermarkt.nl wordt zijn huidige marktwaarde geschat op datzelfde bedrag.

Luka Ivanusec

Luka Ivanusec is de achtervolger op de lijst met duurste aankopen van de afgelopen zomer. De buitenspeler werd na een lange tijd eindelijk losgeweekt bij Dinamo Zagreb en daarvoor moesten de Rotterdammers in totaal een bedrag van 8,5 miljoen euro over. Dat blijkt een prima investering, omdat de vleugelaanvaller momenteel een geschatte marktwaarde van twaalf miljoen euro heeft. Ivanusec speelde dit seizoen tot dusver 1092 minuten in het rood-wit van Feyenoord.

Ramiz Zerrouki

Misschien wel één van de spelers waar de stadionclub het langste op heeft gejaagd: Ramiz Zerrouki. De middenvelder kwam over van FC Twente en dat werd ook een ware transfersoap. Na een aantal tevergeefse biedingen kwamen de Tukkers tóch over de brug en betaalde Feyenoord ruim zeven miljoen euro. Na een aantal Champions League-optredens schat Transfermarkt.nl de waarde van de middenvelder nu al op een bedrag van tien miljoen euro. 

Calvin Stengs

Calvin Stengs werd deze zomer weer herenigd met Arne Slot, die ook zijn oefenmeester was bij AZ. De middenvelder kwam over van het Franse OGC Nice en kende een sterk uiteinde van 2023 binnen de lijnen. De Rotterdammers maakten zes miljoen euro over naar de Franse club, maar dat blijkt inmiddels een koopje. Momenteel is hij een overduidelijke steunpilaar van de Rotterdamse formatie en wordt zijn waarde geschat op vijftien miljoen euro!

Thomas Beelen

Thomas Beelen was één van de twee PEC Zwolle-spelers die de overstap hebben gemaakt naar de Nederlandse top. De centrale verdediger werd voor 2,7 miljoen euro overgenomen van de promovendus, maar heeft het zwaar bij de stadionclub. Het centrale duo, Gernot Trauner en David Hancko, staan namelijk als een huis in de laatste linie. Zijn marktwaarde is met drie ton gestegen en staat nu op drie miljoen euro. 

Bart Nieuwkoop

Ook Bart Nieuwkoop keerde terug naar de Nederlandse competitie, maar hij deed dat bij zijn oude werkgever. Na een uitstapje bij het Belgische Royale Union Saint-Gilloise en een zak met twee miljoen euro was zijn rentree in De Kuip al snel een feit. De vleugelverdediger begon met een rode kaart slecht aan zijn terugkeer bij Feyenoord, maar wordt steeds beter. Zijn aankoopbedrag is inmiddels vier miljoen euro.

Timon Wellenreuther

Nadat de Duitse sluitpost indruk maakte als huurling besloot de stadionclub de bedongen optie tot koop te lichten. Voor slechts één miljoen euro verliet hij RSC Anderlecht en sloot hij zich definitief aan bij de selectie van Feyenoord. Als reservedoelman maakt hij regelmatig furore bij afwezigheid van Justin Bijlow. Hij keepte zelfs twee groepswedstrijden in de UEFA Champions League. Mede daardoor meldt Transfermarkt.nl een huidige waarde van drie miljoen euro.

Thomas van den Belt

Thomas van den Belt is de laatste van dit lijstje! Hij werd voor 'slechts' 850.000 euro overgenomen van PEC Zwolle en werd daardoor weer herenigd met zijn maatje Thomas Beelen. Van den Belt lijkt echter overbodig in de huidige selectie van Arne Slot en komt nauwelijks aan spelen toe. De 22-jarige middenvelder speelde tot dusver een ruim uur in het Feyenoord-shirt en zijn huidige waarde wordt geschat op twee miljoen euro.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers