Peter R. de Vries over Promes: ‘Ziet er slecht voor hem uit’

Er leek even niks aan de hand te zijn rondom Quincy Promes. De ex-Ajacied scoorde zijn eerste goal sinds zijn rentree bij Spartak Moskou en werd door Frank de Boer opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Toch ziet Peter R. de Vries de toekomst van Promes somber in.

“Ik moet zeggen dat het voor hem er niet goed uitziet”, begint De Vries bij VoetbalTijd. “Ik weet daar toevallig vrij veel van. Ik volg dat en heb contact met betrokkenen. Voor mij persoonlijk staat het vast dat hij betrokken is geweest bij die steekpartij. Hij heeft zelf gestoken, zoals ik het verhaal ken.”

Promes werd eerder dit seizoen door de politie opgepakt, vanwege een steekincident. De voetballer moest zelfs een aantal nachten doorbrengen in een cel. “De rechter moet er uiteindelijk over oordelen, maar als misdaadverslaggever die zich in de zaak verdiept heeft, ziet dit er voor hem niet goed uit. Ik denk dat Ajax daar ook achter is gekomen en dat dat de reden is geweest dat hij op een gegeven moment niet meer werd opgesteld en dat ze heel blij waren dat hij naar Moskou ging."