Priske reageert op kritiek: "Bij Sparta Praag begon ik ook moeizaam"

Brian Priske krijgt veel kritiek in zijn eerste weken in dienst van Feyenoord, maar daar heeft de oefenmeester geen enkele boodschap aan. Dat maakt hij enorm duidelijk in gesprek met het Algemeen Dagblad

Het vertrek van Arne Slot en zijn ontwikkeling met de stadionclub staan nog op het netvlies van Het Legioen, waardoor de lat enorm hoog ligt. De Deen vraagt om tijd en spreekt wederom vertrouwen uit in zijn eigen proces in De Kuip.

Brian Priske heeft géén boodschap aan kritiek op Feyenoord

Zijn ervaring geeft hem zelfvertrouwen en bovendien behaalden de Rotterdammers al een goed resultaat tegen PSV. "Ik loop al een tijdje mee in het voetbal en de vergelijkingen met voorgangers zullen er altijd zijn. Ik zal mezelf zijn hier. Wat telt, is dit seizoen. We hebben de Cruijff Schaal al gewonnen en ik moet zorgen dat we meestrijden om de andere twee prijzen. Én ik moet de ploeg klaar krijgen voor de Champions League", begint Brian Priske in het AD

"Bij Sparta Praag begon ik in 2022 zeer moeizaam. We vlogen meteen uit de voorronde van de UEFA  Conference League en verloren de openingswedstrijd van het seizoen. Maar de jaren voordat ik kwam, wonnen ze daar acht jaar lang geen landstitel. Dus daar dachten ze toen waarschijnlijk: oké, dit is de start van weer een heel zwaar seizoen." In de openingswedstrijd van de Eredivisie tegen Willem II werd niet gewonnen door Feyenoord.

Feyenoord wil volgende stap zetten in ontwikkeling

Het doel is om spelers naar een hoger niveau te tillen en soms betekent dat ook dat er een transfer voor nodig is. "We halen nu kwaliteit met Hugo Bueno en Ibrahim Osman. En ik ben blij dat Calvin Stengs er nog is", aldus de oefenmeester. "We hebben kwaliteit nodig. Het plan is en blijft om de volgende stap te zetten, het next level te bereiken." Er vertrokken al een aantal basisspelers uit Rotterdam-Zuid, maar de geruchtenmolen draait nog altijd op volle toeren.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers