Johan Derksen vol afschuw over salariseis Dessers

Feyenoord nam woensdag officieel afscheid van Cyriel Dessers. Feyenoord was bereid de optie tot koop van 4 miljoen te lichten, alleen liepen de contractonderhandelingen op niets uit. In Vandaag Inside spreekt Johan Derksen zijn afschuw uit over de salariseisen van de topscorer van de Conference League: "Een salarispakket van zes miljoen euro. Voor een speler die eigenlijk tot nog toe een wisselspeler geweest is".

In de talkshow kwam de afgeketste overname van Dessers ter sprake en onthulde Johan Derksen dat de Nigeriaans international 'een salarispakket' van zes miljoen euro eiste. Hierbij vermeldde de analist welke contractduur bij deze salariseis hoorde. Hierdoor is het exacte jaarsalaris wat Dessers zou hebben gevraagd niet exact bekend. "Hij (Dessers red.) wil nu wel overdreven cashen, hoor. Zes miljoen, voor een pinchhittertje", aldus Derksen. 

Collega-analist aan tafel bij Vandaag Inside, René van der Gijp is van mening dat het afscheid van Dessers beter is voor Feyenoord: "Dessers had dit nooit meer overtroffen", verzekerde Van der Gijp. De oud-rechtsbuiten maakte de vergelijking met Nicolai Jörgensen: "Die had toen ook dat ene fantastische jaar waarin Feyenoord kampioen werd. Na dat seizoen werd het drie jaar kwakkelen" vertelt Van der Gijp.

Dessers keert nu terug naar de club waar Feyenoord hem van had gehuurd, KRC Genk. Toch hangt er zeer waarschijnlijk een lucratieve transfer in de lucht voor de Nigeriaans international. Dessers speelde zichzelf in de kijker door met tien goals in dertien wedstrijden uit te groeien tot topscorer van de Conference League. 

Feyenoord-doelman vertrekt