Verdienen deze jongelingen straks een kans in Oranje?

Eind september gaat het Nederlands Elftal weer verder in de Nations League. Met het nieuwe seizoen dat is begonnen hebben er weer nieuwe spelers de kans om zich in de kijker te spelen van Oranje. Verdienen deze jongelingen straks een belletje van bondscoach Louis van Gaal?

Brian Brobbey (Ajax)

De naam van Brian Brobbey (20) zingt al langer rond het grote Oranje. De Ajax-spits moet tot nu toe genoegen nemen met minuten bij Jong, maar zou al in de gaten worden gehouden door Van Gaal. In het afgelopen seizoen was Brobbey goed voor drie assists en zeven doelpunten in negentien competitiewedstrijden. Dit seizoen is de spits alweer aardig op dreef met één doelpunt en twee assists in twee wedstrijden. Wordt Brobbey de gedroomde spits van Oranje?

Xavi Simons (PSV)

Tot nu toe lijkt het besluit van Xavi Simons (19) om naar Nederland terug te keren goed uit te pakken. De geboren Amsterdammer vertrok als klein jongetje al naar Spanje, waar hij in 2010 werd opgepikt door FC Barcelona. Negen jaar later nam PSG de middenvelder over, waar hij zijn eerste officiële profminuten mocht maken. Tot een doorbraak kwam het niet, waarna PSV het talent deze zomer transfervrij over nam. Simons speelde al 212 minuten voor PSV, waarin hij goed was voor drie doelpunten en twee assists. Speelt Simons zich in de kijker van Oranje?

Kenneth Taylor (Ajax)

Vorig seizoen maakte Kenneth Taylor (20) zijn doorbraak mee bij Ajax. De middenvelder moest eerder vaak genoegen nemen met speeltijd in de KKD, maar staat nu in de basis van het eerste. Taylor maakte vorig seizoen al negentien keer zijn opwachting in Ajax 1, waarin hij goed was voor twee doelpunten en vijf assists. Dit seizoen staat zijn teller al op twee doelpunten in twee wedstrijden. Is Taylor het volgende Ajax-talent dat we in Oranje gaan zien?

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Ook de naam van Lutsharel Geertruida (22) wordt al langere tijd bij Oranje geopperd. De verdediger die op meerdere posities uit de voeten kan speelt sterk bij Feyenoord, maar lijkt geen kans te krijgen in het Nederlands Elftal. Oud-voetballer Kees Kit gaf onlangs nog aan dat hij Geertruida ‘sowieso’ mee zou nemen naar het WK in Qatar. “Een sterke verdediger en ook heel aanvallend als rechtsback. Ik zou hem sowieso meenemen naar het WK. Ook omdat hij al een heel lange periode heel sterk en constant voetbalt en betrouwbaar blijkt. Maar ik ben geen bondscoach…”, aldus Kist tegenover De Telegraaf.