Sven van Beek recordhouder met nu 8 eigen doelpunten

Sven van Beek maakte tegen FC Twente zijn achtste eigen doelpunt en scherpt hiermee zijn eigen record aan. De verdediger is recordhouder met de meeste eigen doelpunten in de Eredivisie. Wij zetten ale doelpunten op een rij!

SC Heerenveen 

Zijn eerste eigen doelpunt maakte Van Beek als Feyenoorder tegen SC Heerenveen in 2013. Op bezoek in Friesland wist hij de 1-2 te maken. Een voorzet van Van Aanholt verdween door hem in het doel. Gelukkig voor de verdediger kwam een overwinning niet in gevaar. Zijn eerste 6 eigen doelpunten maakte hij sowieso in dienst van Feyenoord.

Excelsior

Ook in 2014 tijdens de uitwedstrijd tegen stadsgenoot Excelsior wist de toenmalig Feyenoord-verdediger zijn eigen doelman te verslaan. Na een uur stond Feyenoord met 1-5 voor. In de slotfase van de wedstrijd kwam Excelsior na een rush van Jordan Botaka bij het doel van Feyenoord. Voordat een speler van Excelsior kon schieten, schoot Van Beek de bal al achter zijn eigen keeper.

AZ

In seizoen 2014/15 speelden de Rotterdammers in Alkmaar. Feyenoord stond met 0-4 voor bij AZ en de wedstrijd was gespeeld. Echter kon doelman Kenneth Vermeer de '0' niet houden, want na een moeilijke terugspeelbal van Van Beek werd de keeper verslagen.

De Graafschap

Na de matige seizoensstart in 2015 ging Feyenoord op bezoek bij De Graafschap. De thuisploeg begon erg aanvallend aan de wedstrijd. Na dertien minuten kwamen de Superboeren al op voorsprong, maar niet door een doelpunt van een eigen speler. Van Beek raakte de bal helemaal verkeerd en wist daardoor zijn eigen doelman te verslaan...

ADO Den Haag

In 2015 gingen de Rotterdammers op bezoek bij ADO Den Haag. Ook in Den Haag werd Van Beek vermeld op het scorebord. Een soortgelijke situatie als in Doetinchem. De verdediger wilde de bal naar voren schieten om zijn doelman uit de problemen te helpen, maar dat ging iets anders dan verwacht. Hij raakt de bal helemaal verkeerd en zorgt voor het 'winnende' doelpunt.

FC Groningen

In het kampioensjaar van Feyenoord kon de verdediger van de Rotterdammers niet spelen wegens een blessure. In 2017/18 maakte hij zijn rentree, maar 'pas' in februari 2019 scoorde Van Beek weer in eigen goal. Feyenoord kende een lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen. Na een strakke voorzet van Thomas Bruns tikte Van Beek de bal wederom achter doelman Vermeer. 

FC Utrecht

Sven van Beek vertrok uit Rotterdam-Zuid en ging zijn geluk beproeven bij Willem II. De Tilburgers gingen in mei 2021 op bezoek bij FC Utrecht en hadden het erg lastig. Vlak voor rust verdubbelde FC Utrecht de voorsprong na een eigen doelpunt van Van Beek. Met dit doelpunt pakte hij het record van meeste eigen doelpunten van één speler.

FC Twente

In dienst van SC Heerenveen heeft de verdediger inmiddels ook zijn eerste eigen doelpunt gemaakt. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente speelde Van Beek de bal dusdanig hard terug dat zijn doelman de bal niet kon keren. 

Feyenoord-doelman vertrekt