Moet Ajax deze speler zomeraanwinst nu alweer verkopen?

In de podcast Kick Off van De Telegraaf stelde Valentijn Driessen zijn collega Mike Verweij de vraag welke Ajacied hij gelijk op Transferroom zou zetten als hij Sven Mislintat, de technisch directeur van Ajax, was. 

Transferroom

Transferroom is een soort online marktplaats voor profvoetballers. Afgelopen week kwam het opeens vol in de aandacht nadat Arne Slot woedend reageerde op verhalen dat zijn club maar liefst acht spelers te koop/huur zou hebben aangeboden op dat platform.

Volgens de Ajax-clubwatcher van De Telegraaf moet Mislintat nog eens goed nadenken over de Kroatische centrumverdediger die deze zomer voor twee miljoen euro overkwam van FC St. Pauli. "Ik zou toch nog maar een keer nadenken over Jakov Medic.”

Overigens staat Verweij niet alleen in zijn kritiek op Medic.  Voormalig assistent-coach Gerard van der Lem is ook enorm geschrokken van het niveau dat de zomeraanwinst laat zien, ook midweeks in de Europa League weer tegen Ludogorets. “Hij werd in het zestienmetergebied voorbij gelopen. Ik ben er echt van geschrokken. Dat meen ik echt,” deelde Van der Lem zijn zorgen bij NH Radio Sportcafé.

Benjamin Tahirovic

Al is Medic volgens Verweij niet de enige die (nog) niet overtuigt. "Ook Benjamin Tahirovic viel me tegen Ludogorets weer niet mee. En dat is toch wel heel opvallend. Silvano Vos is op die positie gewoon beter. En dan lees je opeens wel dat Atlético Madrid interesse heeft. Ik zou me toch maar zorgen gaan maken, zulke grote talenten moet je anders behandelen dan Ajax met Vos doet.”

Lees ook: Medespelers niet enthousiast over trainingen met Medic

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers