Vooruitblik Feyenoord-Slavia Praag

Feyenoord krijgt donderdagavond Slavia Praag op bezoek in De Kuip. De ploeg van Arne Slot kwam zondag met de schrik vrij tegen NEC. Feyenoord gaf een 2-0 voorsprong uit handen, maar daar is altijd dan Guus Til. Door de aanvallende middenvelder won Feyenoord alsnog met 5-3. Nu een vooruitblik op die wedstrijd in de Conference League van donderdag tegen Slavia Praag.

Vorm

Feyenoord is de laatste weken in een zeer goede vorm. PSV, sc Heerenveen en NEC moesten in één week tijd er allemaal aan geloven. Op dit moment staan de Rotterdammers op plek drie in de Eredivisie, met een achterstand van vier punten op Ajax. Feyenoord heeft wel één wedstrijd minder gespeeld.

Til redde zondag drie punten voor Feyenoord

Slavia Praag presteert in de eigen Tsjechische 1.Liga behoorlijk, maar nog niet goed genoeg voor een eerste plaats. Zondag werd er nog wel met 4-1 gewonnen van Hradec Králové. Vorig seizoen werd Slavia met een straatlengte van elf punten voorsprong kampioen van Tsjechië, nu staat Viktoria Pilsen bovenaan met twee punten meer dan de tegenstander van Feyenoord.

Verwachtingen

Feyenoord speelt donderdagavond weer voor het eerst sinds 28 november 2019 (tegen Rangers) een Europees duel in een volle Kuip. Beide ploegen doen het nationaal goed in de competitie, internationaal staat Slavia aan kop in Groep E. De club uit Praag won met 3-1 van het Duitse Union Berlin. Feyenoord wist niet met Maccabi Haifa af te rekenen waardoor het in Israël eindigde in 0-0. De verwachting is dat Feyenoord licht als favoriet begint, de volle Kuip zal daar zeker bij helpen.

Vermoedelijke opstelling

In de vermoedelijke opstelling van Feyenoord zal niet anders zijn dan de afgelopen weken. Marcus Pedersen keert vermoedelijk terug in de basiself, dat betekent dat Lutsharel Geertruida naar de bank verhuist.