Grensrechter vraagt om handtekening Haaland: "Kinderachtig om te zien"

Een bijzonder moment na afloop van Manchester City - Borussia Dortmund: grensrechter Octavian Sovre vraagt om een handtekening van Erling Haaland.

Het moment werd door de camera van BT Sport vastgelegd. Analisten Joleon Lescott en Owen Hargreaves spraken er schande van toen het tweetal zag dat Sovre zich als een supporter gedroeg. "Je kan een fan zijn, maar dit kun je niet doen ten overstaan van andere spelers", liet Hargreaves weten. "Het ziet er gewoon niet goed uit".

Lescott vond het moment ook vreemd. "Er is nooit een goed moment voor, het belooft gewoon niet veel goeds voor officials. Het is kinderachtig om te zien". Of de UEFA de actie van de Roemeense assistent-scheidsrechter kan waarderen is nog maar de vraag. De arbitrage hoort namelijk te allen tijde objectief te zijn.

De Roemenen kenden al geen makkelijke avond in Manchester. Scheidsrechter Ovidiu Hategan gaf The Citizens een strafschop, maar werd vervolgens overruled door de VAR. Daarnaast was er kritiek op het afgekeurde doelpunt van Dortmund-speler Jude Bellingham.