Voorbeschouwing Feyenoord - Heerenveen: Vorm, verwachtingen en vermoedelijke opstellingen

Feyenoord neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen sc Heerenveen. De Rotterdammers barsten van het zelfvertrouwen na de 0-4 zege in Eindhoven bij PSV. Ook Heerenveen is goed begonnen aan het seizoen en staat zelfs boven Feyenoord. De club uit Rotterdam-Zuid heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Vorm

Waar veel mensen dachten dat PSV Feyenoord wel even zou verslaan, gebeurde het tegenovergestelde. Feyenoord speelde PSV van de mat en de Rotterdammers vonden daardoor weer aansluiting met de top in de Eredivisie. Trainer Arne Slot lijkt de boel aardig onder controle te hebben en heeft Feyenoord in rustiger vaarwater gebracht. Wel kent Feyenoord, net als de andere ploegen die actief zijn in Europa, een druk programma. Voordeel is dat Feyenoord de komende drie wedstrijden allemaal thuis speelt. Na Heerenveen komen NEC en Slavia Praag op bezoek. Eerst dus het Heerenveen van Johnny Jansen, dat keurig derde staat.

Heerenveen won afgelopen weekend met 1-0 van Fortuna Sittard. Binnen vijf minuten was het Henk Veerman die met het hoofd scoorde uit een corner van Joey Veerman. Een combinatie die goud waard lijkt voor Heerenveen. De Friezen verloren tot nu toe alleen van AZ en speelden één keer gelijk tegen buurman FC Groningen. De overige drie wedstrijden in de Eredivisie werden gewonnen.

Verwachtingen

Feyenoord is na de overwinning in Eindhoven uiteraard de grote favoriet in de wedstrijd tegen Heerenveen. Al zullen Slot en zijn mannen ook moeten waker voor onderschatting. De Friezen zullen op hun beurt hopen op kansen tegen Feyenoord. Die zullen er uiteraard komen, het is aan Heerenveen om daar iets uit te halen.

Vermoedelijke opstellingen

Verwacht wordt dat er geen grote verrassingen zijn in de opstellingen van beide teams. Je zou kunnen zeggen ‘never change a winning team’. Ook Marcus Holmgren Pedersen zal waarschijnlijk gewoon meespelen. De Feyenoord-verdediger kwam hard in botsing met Gernot Trauner in het duel met PSV en moest daarna gewisseld worden.

Feyenoord: Bijlow, Malacia, Senesi, Trauner, Pedersen, Kökcü, Aursnes, Sinisterra, Toornstra, Jahanbakhsh, Til

sc Heerenveen: Mulder, van Ewijk, van Beek, Dresevic, Woudenberg, Madsen, J. Veerman, Nygren, Halilovic, de Jong, H. Veerman

Feyenoord-doelman vertrekt