Derksen en Van der Gijp kraken vrouwelijke analisten van de NOS: 'Het is trendy gelul over tactieken'

Bij de NOS waren vrijdagavond Suse van Kleef en Mandy van den Berg te gast bij Studio Europa. Dit analistenduo viel niet in de smaak bij mannen van Veronica Inside René van der Gijp en Johan Derksen, die naar eigen zeggen niets moeten hebben van 'trendy tactische gelul'. De twee dames waren verantwoordelijk voor de analyse bij de wedstrijd tussen Engeland en Schotland (0-0) op NPO1.

Analisten Suse van Kleef en Mandy van den Berg

Hoewel Van Kleef werkzaam is als journaliste en Van den Berg negentigvoudig international is voor de Oranje Leeuwinnen, kent Van der Gijp het duo niet: "Ik heb er net twee zien zitten bij de NOS... een met een paardenstaart en een met krulhaar", aldus Van der Gijp vrijdagavond bij De Oranjezomer van SBS 6 . "Ik heb geen idee wie het waren, maar die vrouwtjes lullen alleen maar tactisch... Dus zeg maar 'de restverdediging', 'vroeg druk zetten', 'vanuit je defensie spelen', 'je middenveld korthouden'... Jezus mina, waar gaat dat over!? Ze zeggen niks", aldus Van der Gijp.

Libelle, breien

Ook Johan Derksen was kritisch op de analyse van de twee dames: "Het probleem is natuurlijk: we moeten al die vreselijke wedstrijden van dat damesvoetbal kijken, waarbij je in slaap valt. Het heeft niks met voetbal te maken. Laat ze lekker voetballen hoor, laat ze hun gang gaan. Maar dat moeten we al zien, en dan moet je ook nog luisteren naar dat geneuzel. Vroeger lazen de Libelle en gingen ze zitten breien...", zegt Derksen.

Presentator Wilfred Genee probeert het tevergeefs nog op te nemen voor het duo van de NOS: "Het is trendy gelul over tactieken", aldus Derksen. "Over 'opsluiten' en 'hoog druk zetten'... ze lullen iemand na, ik weet niet wie."