AZ zet Jansen op straat, vervanger staat al klaar

Pascal Jansen is per direct weg bij AZ. Technisch directeur Max Huiberts spreekt over een 'lastig' en 'ingrijpend' besluit. AZ haalde in de eerste seizoenshelft drie punten minder dan vorig seizoen en had het dinsdagavond lastig met de amateurs van Quick Boys. Maarten Martens neemt voor de rest van het seizoen de honneurs waar.

Dinsdagavond werd al duidelijk dat de fans van de Alkmaarders Jansen liever zagen vertrekken. Toen AZ op het nippertje doorbekerde ten koste van de amateurs van Quick Boys, besloot de fanschare van de club de witte zakdoekjes tevoorschijn te toveren. Bij de hervatting van de competitie verloor AZ ook al van directe concurrent FC Twente.

Lastig en ingrijpend besluit

'Gedurende het seizoen hebben we meerdere momenten waarop we als directie en hoofdtrainer de zaken doornemen en uiteindelijk hebben we besloten om uit elkaar te gaan', aldus technisch directeur Max Huiberts via de clubkanalen. 'Ondanks het lastige en ingrijpende besluit zijn we Pascal dankbaar voor wat hij de afgelopen ruim vijf jaar voor de club heeft betekend. We wensen hem dan ook veel succes in zijn verdere carrière.'

Jansen is trots

Jansen reageert tamenlijk kalm en met trots op zijn ontslag bij de Alkmaarders. 'Het is uiteraard erg jammer en teleurstellend, want ik was heel strijdbaar om het seizoen met AZ succesvol af te ronden. Ondanks deze teleurstelling ben ik trots op mijn periode bij de club en de kansen die ik hier heb gekregen. En bovenal wil ik mijn spelers en stafleden bedanken voor de prettige en intensieve samenwerking. Ik wens de club en de mensen het allerbeste toe in de toekomst.' 

Clubman Martens neemt het over

Jansen was sinds december 2020 hoofdtrainer van AZ, hij nam toen het stokje over van Arne Slot. In de Eredivisie bracht Jansen AZ een derde, vijfde en vierde plaats. Een van de mooiste dingen die Jansen bereikte met de club was de halve finale van de Conference League. 

Maarten Martens maakt het seizoen af als hoofdtrainer in Alkmaar. De clubman was van 2021 tot 2023 al hoofdtrainer van Jong AZ en werd vorig seizoen aan de staf van Jansen toegevoegd.