Ajax neemt bizarre beslissing: Van der Sar ontslaat 84-jarige medewerker

Ajax heeft kortgeleden afscheid genomen van Thijs Lindeman. De 84-jarige archivaris van de club kreeg van Edwin van der Sar te horen dat de samenwerking tussen beide partijen eindigt. Dit weet Mike Verweij in de Kick-Off podcast van De Telegraaf te vertellen.

Verweij heeft er geen goed woord voor over. Zo zou Ajax Lindeman op een slechte wijze hebben afgedankt. "Een warme club dat Ajax. Ze hebben de archivaris van 84, Thijs Lindeman, bij het oud vuil gezet. Edwin van der Sar kwam zijn kantoortje binnen en vertelde dat hij niet meer nodig was. Hij werd bedankt voor bewezen diensten. De afdeling archief wordt ondergebracht bij events, de commerciële afdeling. Ajax is echt een corporate business geworden.”

Volgens Verweij is dit besluit alleszeggend over de huidige situatie binnen Ajax. “Het is natuurlijk klein bier, maar wel tekenend. Van der Sar moet hier toch voor gaan liggen, dit wil je toch niet?” De Ajax-watcher heeft flinke kritiek op de club. “Natuurlijk is Ajax een beursgenoteerd bedrijf, maar Ajax is bovenal een vereniging. En een vereniging bestaat uit verhalen. Deze man kent alle verhalen. Nu gaat een of andere pipootje van events het archief voor zijn rekening nemen.”

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers