Trauner: ‘Ik heb nog nooit drugs gebruikt, maar spelen in De Kuip is toch een soort drug’

Gernot Trauner ziet dat Feyenoord deze zondag moet winnen van PSV. De kampioen van afgelopen seizoen hoopt met een winstpartij het gat met de koploper te verkleinen en weet wat hun te doen staat. In gesprek met het Algemeen Dagblad spreekt de verdediger over hoe het is om te spelen in De Kuip. 

"Wat ik van dat elftal zie, is dat ze vrij simpel hun wedstrijden winnen in de eredivisie. Het is nooit net aan 1-0. Ze zijn heel stabiel. Voor ons is dit dé kans om het gat te verkleinen. Als we iets willen, zullen we moeten winnen. Zeven punten is veel, maar tien punten in deze competitie zou het echt heel lastig maken. Dat gat moet dus naar vier punten", vertelt Trauner. 

Trauner laat weten dat hij van plan is om nog lang te blijven. "Mijn contract bij Feyenoord loopt nog 2,5 jaar en ik wil hier nog veel bereiken." Vervolgens is hij lovend over De Kuip. “Feyenoord is geen club die voor tweeduizend mensen speelt. Er zit hier altijd meer dan vijfenveertigduizend man publiek. Laatst stonden we na afloop op het veld en zwaaiden we naar de supporters. Toen zei ik tegen een ploeggenoot: ik heb nog nooit drugs gebruikt, maar spelen in de Kuip is toch ook een soort drug.”