KNVB straft PSV voor vuurwerkincident: boete van 10.000 euro en leeg uitvak

PSV is door de aanklager betaald voetbal gestraft voor een vuurwerkincident tijdens de uitwedstrijd tegen AZ (1-2) van zondag 28 mei jongstleden. De club uit Eindhoven heeft een geldboete van 10.000 euro opgelegd gekregen en mag naar het eerstvolgende uitduel geen supporters meenemen.

De KNVB legde PSV eerder al een voorwaardelijke straf op vanwege eenzelfde soort incident tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (2-2) van februari dit jaar. Op de laatste speeldag van het afgelopen Eredivisie-seizoen, toen PSV een bezoek bracht aan AZ, ging het opnieuw mis. De meegereisde supporters staken in Alkmaar 'een niet geringe hoeveelheid vuurwerk' af. Daardoor is de strafbepaling nu definitief opgelegd.

Algemeen directeur Marcel Brands is niet te spreken over het feit dat PSV wordt benadeeld door een deel van de eigen aanhang. "Als club staan we voor passie en trots, maar dat betekent niet dat we de veiligheid en het welzijn van anderen in gevaar mogen brengen. Dit gedrag is onacceptabel en we ondervinden er nu direct de gevolgen van".

Naast een opgelegde geldboete van 10.000 euro moet ook het uitvak tijdens de eerstvolgende uitwedstrijd leeg blijven. Dat betekent dat PSV tijdens het bezoek aan Vitesse op zaterdag 19 augustus (18.45 uur) geen supporters met zich mag meebrengen.

Ook interessant