Duidelijk signaal voor PSV-selectie: "Wegwezen als je er geen begrip voor hebt"

In Oostenrijk werkt PSV momenteel hard aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Peter Bosz staat aan het roer en onder zijn leiding hopen de Eindhovenaren weer deel te nemen aan de UEFA Champions League, maar dan moet iedereen wel vol aan de bak.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad laat de oefenmeester er geen twijfel over bestaan: hij is de baas en maakt de keuzes. "Als trainer kan ik niet iedereen laten spelen en wie er geen begrip voor heeft dat dit een teamsport is? Wegwezen! Ik werk bij voorkeur met een kleine selectie, want als jongens geen perspectief hebben gaan ze achter aan de kar hangen en kunnen ze soms vervelend doen. Ze geven soms niet alles meer op de training om beter te worden. Dat is het laatste wat je kunt gebruiken.”

Ook het winnen van prijzen is dit seizoen weer prioriteit en voor Bosz staat de landstitel centraal in dat plan. "Daar moet je altijd voor gaan hier in Eindhoven. Dat wil de club, dat wil ik. En aan het eind van het seizoen zien we of het realistisch was. Er zijn meerdere concurrenten en Feyenoord zal nu moeten bevestigen, iets wat altijd moeilijk is. Ik vind wel dat ze vorig jaar de titel echt verdiend hebben", besluit de hoofdverantwoordelijke.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers