Lang: "Ik weet ook wel dat ik meer dan vijftien miljoen euro waard ben"

Noa Lang maakt tijdens het trainingskamp in het Oostenrijkse Windischgarsten voor de eerste keer de balans op als speler van PSV. De 24-jarige aanvaller wilde aanvankelijk niet terugkeren naar de Eredivisie, maar dat veranderde na gesprekken met de clubleiding van de Eindhovenaren.

In gesprek met Voetbal International onthult Lang wat het eerste was wat hij dacht toen PSV zich twee maanden geleden meldde. "Daar ga ik niet heen. Maar dat had niets met PSV te maken, ik dacht gewoon niet aan een terugkeer naar Nederland".

"Ik heb hier een tijdje over nagedacht en ben in gesprek gegaan met de mensen van PSV. Met Marcel Brands, met Earnest Stewart, met Peter Bosz. Zij wisten me te raken, waren oprecht geïnteresseerd in me", vervolgt de achtvoudig international. "Veel clubs draaien vaak een riedeltje af om hun belangstelling kenbaar te maken, maar dit voelde anders. Ik voel de waardering, hoe graag ze me wilden hebben en de plannen spraken me aan".

PSV betaalde een transfersom van vijftien miljoen euro (inclusief bonussen) voor Lang. "De onderhandelingen met Club Brugge waren niet makkelijk", blikt de oud-Ajacied terug. "Ze vinden dat ze te weinig geld hebben gekregen. Ze wilden me niet laten gaan voor dit bedrag, maar ja, we waren vierde geworden. En ik weet ook wel dat ik meer waard ben dan vijftien miljoen. Voor PSV is het wel een recordaankoop. Dat deed me natuurlijk ook wel goed. En ik snap Club Brugge ook wel en uiteindelijk hebben ze het mij ook gegund, dus ik ben hen dankbaar".

Feyenoord-doelman vertrekt