'Simons kan ook naar Premier League, PSG onderhandelt met Tottenham'

Xavi Simons vertrekt bij PSV, maar zijn volgende bestemming is vooralsnog onbekend. Hij gaat terugkeren bij Paris Saint-Germain en zij zullen de superster onder contract houden, maar het heeft er alle schijn van dat de Nederlander op huurbasis elders minuten gaat maken.

Bij de overstap naar Frankrijk is zes miljoen euro gemoeid, waarvan twee miljoen voor de speler zelf. De toekomst van Kylian Mbappé en Neymar zijn ook bepalend voor de rol van Simons bij PSG komend seizoen, maar aan interesse geen gebrek. Zo zijn RB Leipzig, Manchester United en Totteham Hotspur al in de lucht gekomen om de opties te onderzoeken.

De Duitsers lijken de beste papieren te hebben, maar L'Equipe laat weten dat de Premier League ook aast op de komst van de Oranje-international. Zij melden dat Manchester United zich gemeld heeft en graag een optie tot koop in de huurovereenkomst willen opnemen, maar van dat idee kan vooraf al gezegd worden dat het vrijwel kansloos is. De Franse topclub wil Simons niet nog een keer verliezen.

In Italië weet men dat ook Tottenham Hotspur in de race is en zij zouden zelfs bereid zijn om Harry Kane te laten gaan. Gianluca di Marzio zegt dat er een voorstel gedaan is vanuit Paris Saint-Germain om bij de komst van de Engelse topspits akkoord te gaan met een huurtransfer van Simons. Wordt vervolgd...

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers