Henk de Jong woedend na misdragingen: "Dan schoppen ze ook nog een vrouw.. Kom op, man!"

Net als bij diverse andere Eredivisie-duels ging het tijdens SC Cambuur - FC Utrecht zondag mis, want 'supporters' drongen het stadion binnen en de wedstrijd werd kortstondig stilgelegd. Henk de Jong, trainer van Cambuur, snelde naar de relschoppers toe om ze weg te sturen. In gesprek met de NOS is hij na afloop zeer kritisch op het gedrag.

"Het is absoluut niet goed te praten, maar dit is wat er tegenwoordig in Nederland gebeurt en dat is niet goed te praten. Ik ging er direct heen. Wat zullen we nu beleven hier zeg? Wegwezen! Dit is niet wat ik gewend ben hier. Ik baal er echt van. Dit hebben we niet nodig, we zijn een fantastische 'twaalfdemanclub'. Dit is een modeverschijnsel van de laatste weken en moet heel snel stoppen."

Dat er ook nog een politievrouw werd belaagd, raakte De Jong heel erg: "Dan schoppen ze ook nog een vrouw, een politievrouw. Dat vind ik helemaal niets. Ik mocht er niet heen vliegen. Dat moet ik ook niet doen, ik heb een ijzeren knie, maar kom op hé, doe even normaal man. Je slaat en schopt toch niet een vrouw?"

Henk de Jong stuurt relschoppers weg

Over het sportieve gedeelte was hij een stuk lovender

Ook in Studio Voetbal noemen de heren het toennemende supportersgeweld problematisch