FC Emmen neemt formeel afscheid van elf spelers

FC Emmen is met Caner Cavlan en Nick Bakker in gesprek over een contractverlenging. Beide verdedigers beschikken over een aflopend contract. Bovendien neemt de club formeel afscheid van elf spelers. 

In die verbintenis zit een optie om het contract met een jaar te verlengen. Emmen wil Bakker en Cavlan nu al langer aan zich binden. "De gesprekken met Bakker en Cavlan lopen inmiddels, het zijn twee spelers met wie we graag langer door willen", vertelt voorzitter Ronald Lubbers.

Tegelijkertijd heeft Emmen elf contracten van spelers formeel opgezegd. Het zou gaan om Dennis Telgenkamp, Felix Wiedwald, Stefan van der Lei, Marko Kolar, Keziah Veendorp, Ricardo van Rhijn, Ferhat Görgülü, Denis Granecny, Hilal Ben Moussa, Robbert de Vos en Paul Gladon.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

'Eerst duidelijkheid'

"Dat betekent niet dat al die spelers sowieso moeten vertrekken, maar we willen eerst meer duidelijkheid over volgend seizoen voordat we verdere beslissingen nemen", geeft Lubbers aan. Sekou Sidibé, die overkwam van Jong PSV, mag ondanks een doorlopend contract vertrekken.

Eerder werd bekend dat Michael de Leeuw transfervrij naar FC Groningen vertrekt. "Als club balen we daar natuurlijk van, want Michael is iemand die we er graag langer bij hadden gehouden. Ook na zijn carrière. Op menselijk niveau heb ik wel begrip voor zijn beslissing, want FC Groningen kan hem nu al iets garanderen wat wij niet kunnen", doelt Lubbers op voetballen in de Eredivisie.

Degradatiestrijd

Ondertussen is FC Emmen bezig met versterkingen voor volgend seizoen. "Dan heb je het vooral over spelers die op beide niveaus voor ons van waarde zouden kunnen zijn", refereert Lubbers aan strijd tegen degradatie. De Emmenaren staan na 27 duels zeventiende op de ranglijst. Zondag neemt Emmen het op tegen RKC Waalwijk.