Van Hanegem oneens met publieke opinie na transfer Kökçü: "Dertig miljoen is toch een prima bedrag?"

De transfer van Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü naar SL Benfica hield de gemoederen de laatste tijd flink bezig. Willem van Hanegem heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad gereageerd op de overstap van de middenvelder. Hij snapt de keuze van Kökçü wel en baalt ook niet van de transfersom.

"Er zijn mensen die vinden dat Dennis te Kloese te weinig geld heeft gekregen voor de verkoop van Orkun Kökçü. Dat vind ik dus prietpraat. Dertig miljoen voor Kökçü is toch een prima bedrag?", vraagt 'De Kromme' zich hardop af. Veel fans van de Rotterdammers vinden het bedrag te laag en hadden gehoopt op meer geld voor de Turkse sterkhouder van de kampioen. Wel heeft Feyenoord een flink doorverkooppercentage bedongen bij de Portugese topclub.

Premier League

Daar ligt de tweede doorn in het oog van vale mensen. Waarom voor Benfica kiezen als ook clubs uit de Premier League achter je aanzitten? "Dat bepaalt hij toch zelf. Donny van de Beek en Davy Klaassen gingen naar de Premier League, maar mislukten volkomen. Kökçü kiest voor een schitterende club in een heel andere competitie. Dat vind ik eerder slim dan dom", is Van Hanegem stellig.

"Dat Edson Álvarez straks misschien veel meer zal opbrengen, dat kan. Ik zou het als kopende club ook niet doen, maar daar redeneren ze vaak: Champions League gespeeld, WK gespeeld, zoveel interlands en mooie leeftijd."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers