Transfertarget Nederlandse top weer in goede harmonie met huidige club: "Die dingen gebeuren"

In gesprek met SPORT1 heeft Stefan Reuter, sportief directeur van FC Augsburg aangegeven dat er 'een goed gesprek' heeft plaatsgevonden tussen Ricardo Pepi en de club. De spits staat naar verluidt in de belangstelling van de Nederlandse top. 

Eerder sprak de spits, momenteel actief voor FC Groningen, in gesprek met Voetbal International uit niets te zien in een langer verblijf. Pepi gaf hierbij als reden aan dat de Duitse club zich niet aan gemaakte afspraken zou hebben gehouden. Volgens Reuter is de lucht geklaard: "Die dingen gebeuren. Je kunt niet ieder woordje op de weegschaal leggen. We hebben vorige week een goed gesprek gevoerd met zijn management en hemzelf", vertelt de sportief directeur van FC Augsburg.

Nog geen aanbiedingen voor Pepi

Eerder werd bekend dat zowel Feyenoord als PSV interesse zouden hebben in de diensten van Pepi, die momenteel een van de zeldzame lichtpuntjes is bij FC Groningen. De Amerikaan wordt door Spaanse media ook gelinkt aan Ajax. Volgens Reuter heeft nog niemand zich gemeld bij Augsburg voor een eventuele transfer van Pepi. De Duitsers betaalden ruim 16 miljoen euro voor de 20-jarige spits, die momenteel nog een contract heeft tot medio 2025. In de Eredivisie kwam Pepi tot elf doelpunten in 25 duels voor FC Groningen. In het bekertoernooi kwam de Amerikaanse spits één keer tot scoren.