Heracles Almelo haalt assistent van Pep Guardiola binnen; "bevlogen en ambitieuze trainer"

Heracles Almelo heeft een verassende naam uit de hoge hoed getoverd voor het hoofdtrainerschap. De 39-jarige Carlos Vicens is vrijdagmiddag gepresenteerd als opvolger van Frank Wormouth, die vertrekt naar FC Groningen. De Spaanse Vicens werkte sinds 2017 bij Manchester City, waar hij begon als jeugdtrainer.

Inmiddels is Vicens één van de belangrijkste pionnen in de technische staf van Pep Guardiola. Vicens hield zich voornamelijk bezig met de dode spelmomenten van City, wat goed uitpakt. De ploeg scoorde namelijk uit de meeste dode spelmomenten (achttien) in de Premier League dit seizoen. Technisch directeur Tim Gilissen reageert op de aanstelling van Vicens: "We zijn blij dat we Carlos kunnen presenteren als nieuwe hoofdtrainer. Met Carlos halen we een trainer binnen die staat voor aanvallend en verzorgd voetbal vanuit een duidelijk organistatie." 

“In de vele gesprekken hebben we Carlos leren kennen als een bevlogen en ambitieuze trainer. We hebben zijn ideeën over speelwijze, teamontwikkeling, intensiteit en het ontwikkelen van individuele spelers getoetst aan onze visie en dit sluit goed op elkaar aan. Uiteindelijk denken wij met Carlos een hoofdtrainer te hebben die goed bij onze club past en dezelfde ambities nastreeft: aantrekkelijk voetbal spelen, spelers ontwikkelen en strijden voor de plekken zes tot tien in de Eredivisie", vertelt Gilissen.

De presentatie van Vicens zal na het seizoen plaatsvinden.