“Het merendeel journalisten van de landelijke media zijn voor Ajax”

Vlak voor de interlandperiode nam Ajax het in een uitwedstrijd op tegen Almere City. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en dat viel niet bij iedereen op de perstribune goed, zo schrijft Eva Vriend in De Volkskrant

In haar column schrijft ze hoe de wedstrijd beleefd werd. "In het kleine persvak van het Almeerse stadion liep de spanning tijdens de wedstrijd tegen Ajax hoog op. Toen Robinet dankzij een strafschop gelijkmaakte, ging Almere uit zijn dak, maar over de perstribune daalde een donkere wolk neer.” Vriend verbaasde zich. “Het lijkt wel of we in het uitvak van Ajax zitten’, zei ik tegen NOS-verslaggever Andy Houtkamp, tevens een provinciegenoot. Sinds een paar jaar wonen hij en zijn vrouw in Dronten. Houtkamp deelde mijn verbazing niet. Volgens hem is het algemeen bekend: de meeste journalisten van de landelijke media zijn voor Ajax." 

Vriend ergerde zich tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Het liefst wilde ik opstaan, mijn stoel naar achter schuiven en iets roepen. Iets als: ‘In welk toneelstuk ben ik hier terechtgekomen?’ Of: ‘Waarom vraagt niemand hier gewoon hoe het kan dat die spelers van Almere wel het vuur uit hun sloffen lopen, terwijl de Ajacieden blijven sjokken?”