Spelersprofiel: deze Amerikaan moet mogelijk de PSV-verdediging versterken

Miles Robinson geldt als goedkoper alternatief voor Zeno Debast voor PSV als verdedigende versterking, dat meldt het Eindhovens Dagblad donderdagavond. Wat de 26-jarige Amerikaan van Atalanta United moet kosten, is nog onbekend. Voor veel PSV'ers is de verdediger ook een onbekende naam, daarom maakte Voetbalflitsen.nl dit profiel van Miles Robinson.

Robinson werd in januari 2017 gedraft door Atalanta United, waar hij eerder ook al de jeugdteams doorliep. Na een half jaar mocht de verdediger echter vertrekken om elders ervaring op te doen. Robinson werd verhuurd aan het Amerikaanse Charleston Battery, een club op het tweede niveau van de Verenigde Staten. In het restant van 2017 speelde hij daar zes wedstrijden, voordat hij in november 2017 teruggehaald werd door Atalanta. In 2018 maakte Robinson zijn definitieve doorbraak bij Atalanta United, waar hij dat jaar in totaal 10 wedstrijden speelde. Bij de Amerikaanse club werkte Robinson ook samen met Frank de Boer.

Het aantal wedstrijden waarin Robinson speelde bleef groeien, inmiddels staat het aantal op 110 MLS-wedstrijden. In 2022 miste de Amerikaans-international een hoop wedstrijden door een gescheurde achillespees. De blessure hield Robinson in totaal vijf maanden aan de kant, waarna hij terugkeerde in de basisopstelling. 

Ook in de internationale ploeg van de Verenigde Staten speelde Robinson zijn wedstrijden, waar hij al 26 interlandwedstrijden op zijn naam heeft staan. Daarmee won hij in 2023 de CONCACAF Nations League, nadat hij in 2021 ook al de Gold Cup won met zijn land. Bij Atalanta pakte Robinson ook al de nodige prijzen. In 2017/18 won hij de MLS Cup, het Amerikaanse landskampioenschap. Ook won hij de US Open CUP en de Campeones Cup.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘PSV - Sturm Graz’

PSV presenteert opvolger van Simons: "Zij waren doorslaggevend voor mij om te komen"

PSV is Sturm Graz de baas en deelt eerste zware tik uit

VIDEO GOAL: Sangaré met de genade klap tegen Sturm Graz (4-1)

Kjell Scherpen krijgt er van langs tegen PSV: 'Hoe is hij profvoetballer geworden?'

PSV laat kijkers smullen tegen Sturm Graz: 'Boszball in volle glorie'

VIDEO GOAL: Luuk de Jong knikt PSV op verdere voorsprong (2-0)

VIDEO GOAL: PSV binnen vijf minuten op voorsprong tegen Sturm Graz (1-0)

Geen wijzigingen in opstelling PSV: vertrouwde namen tegen Sturm Graz

Bosz noemt aandachtspunten Sturm Graz: "Lastig te kloppen"

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers