Nieuw hoofdstuk in transfersaga Ziyech: 'deal naar Saoedi-Arabië ketst af'

Hakim Ziyech en transfers. Daar kan een flink boek over geschreven worden. De Marokkaanse spelverdeler leek een overstap te maken naar het Saoedische Al Nassr, van Cristiano Ronaldo, maar volgens Arabische media gaat deze transfer niet door.

Zij melden dat Ziyech niet door de medische keuring is gekomen vanwege zijn knie. Wat het probleem daarmee precies is, is onbekend. In de vorige transferperiode kon de 30-jarige aanvallende middenvelder, na een heuse transfersage, op huurbasis de overstap maken van Chelsea naar Paris Saint-Germain. Dit viel toen in het water, omdat Chelsea naar verluidt de papieren te laat had opgestuurd. Nu meldt een journalist van Footmercato dat de knieproblemen ook toen al een rol speelde in het afketsen van de transfer.

Ziyech speelde in de Eredivisie voor SC Heerenveen, FC Twente en Ajax voordat hij in 2020 voor 40 miljoen euro de overstap maakte naar Chelsea. Daar won hij de Champions League met 'The Blues', maar een onbetwiste basisspeler worden lukte eigenlijk nooit. Zelfs niet na het historische WK van de Marokkanen, waarbij Ziyech een van de uitblinkers was.