Voormalig Ajacied Fischer zet punt achter loopbaan; carrière van 29-jarige Deen in beeld

Viktor Fischer heeft op 29-jarige besloten om te stoppen met zijn loopbaan als profvoetballer. De aanleiding voor de aanvaller is een golf aan blessures door de jaren heen en daardoor ziet de Deense aanvaller het niet meer zitten. Royal Antwerp maakt het verdrietige nieuws donderdagavond wereldkundig.

In 2011 verkaste de rechtspoot vanuit zijn thuisland naar Ajax. Hij stroomde daar in bij de O19 en bleek zich al snel als een vis in het water te voelen in Amsterdam. Ook in de Eredivisie stond hij een tijdje langs de kant, want in seizoen 2014/15 kwam hij door een dijbeenblessure slechts vier keer in actie. Na 111 wedstrijden, 33 doelpunten, 18 assists en 6.876 speelminuten in totaal besloot hij om de stap te maken naar het Engelse Middlesbrough voor een bedrag van ongeveer vijf miljoen euro. Daar kampte hij een groot deel van het seizoen met blessures, waardoor hij slechts zes wedstrijden als basisspeler heeft kunnen starten.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Het Duitse FSV Mainz bracht de oplossing en nam hem over van de Engelsen. Ook daar kwam Fischer niet uit de verf en door een gebrek aan speelminuten vertrok hij na een periode van zes maanden alweer naar zijn thuisland. Bij FC Kopenhagen bloeide de vleugelaanvaller weer volledig op en speelde hij de meeste duels in clubverband, namelijk 120 stuks. 

Na een sterke periode in Denemarken besloot het Belgische Royal Antwerp hem over te nemen. Je raadt het waarschijnlijk al, maar ook in België kon hij geen potten breken. In februari 2023 besloot de club om hem uit te lenen aan het Zweedse AIK, maar die overeenkomst komt al ten einde in juni. Niet veel later communiceert de Belgische club dat Fischer stopt met professioneel voetbal.