Voorzitter FC Barcelona niet blij met gang van zaken: 'Ze zetten een pistool op ons hoofd'

Joan Laporta, de voorzitter van grootmacht FC Barcelona, heeft het enorm druk met de veelbesproken Negreira-zaak. Er loopt een onderzoek naar mogelijk betaald smeergeld aan een toenmalige scheidsrechtersbaas en middels een statement laat de club weten niet blij te zijn met de manier van handelen.

De Spaanse media beschuldigen FC Barcelona van het incident. Zij zouden volgens hen geld betaald hebben aan José María Enríquez Negreira, de toenmalige scheidsrechtersbaas van La Liga. De club heeft vanaf moment één ontkend en dat blijft Laporta volhouden. Hij denkt dat de aantijgingen te maken hebben met een hetze tegen de club uit Catalonië.

'De Negreira-zaak is een campagne tegen Barça. Advies van een scheidsrechter krijgen is geen misdaad. We hebben nog nooit een scheidsrechter gekocht. Dit is een uit de hand gelopen, georkestreerde campagne tegen Barcelona', klinkt het. De club besloot een tijdje geleden om niet in zee te gaan met CVC, een partij die de Spaanse televisierechten voor vijftig jaar op wilde kopen.

Daar ging FC Barcelona niet in mee, want de club had het destijds enorm zwaar op financieel gebied. Daarom denkt de voorzitter dat de media nu een campagne voert tegen Barca. 'Eén van de eisen was dat Javier Tebas zou blijven. Eerst voor vijftien jaar en dan nog eens voor acht. Zijn salaris is het dubbele van dat van een bankdirecteur. Ons is verteld dat als we zouden tekenen, hij ons fair play zou geven, en dat als we niet zouden tekenen, zij het ons moeilijker zouden maken. We hebben geweigerd en nu zetten ze een pistool op ons hoofd. Catalonië behoort dan wel tot de Spaanse staat, maar ze kunnen niet verteren dat Barcelona één van de identiteiten van Catalonië is', besluit Laporta. 

Feyenoord-doelman vertrekt