'PSV negeert boodschap Anderlecht en is bezig met openingsbod voor Debast'

PSV gaat de strijd openen om verdediger Zeno Debast los te weken bij RSC Anderlecht. De negentienjarige Belg is volgens de club niet te koop, dat liet trainer Brian Riemer weten in een interview, maar naar verluidt heeft de speler zelf wél oren naar een overstap.

Het Niuewsblad meldt nu dat de Eindhovenaren een eerste bod aan het voorbereiden zijn en deze later in de week gaan neerleggen bij Anderlecht. Waar eerst gesproken werd van een prijskaartje rond de twintig miljoen euro is inmiddels bekend dat vijftien miljoen euro ook voldoende zou zijn. Vlak voor het Johan Cruijff Schaal-duel van PSV bevestigde technisch directeur al dat zij bezig waren met Debast.

Het is nog onbekend hoe hoog de eerste aanbieding gaat zijn, maar het Eindhovens Dagblad sprak eerder al van een bedrag rond de tien miljoen euro. Zij hebben namelijk geconstateerd dat de Belgische verdediger tussen de tien en vijftien miljoen euro moet gaan kosten. Eintracht Frankfurt en Villarreal waren al eens hoopvol en kwamen met een bod aan bij RSC Anderlecht, maar dat werd zonder problemen afgewezen. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers