Cocu staat open voor terugkeer, maar Bosz is ook kandidaat: "Kan oplossing zijn"

Roger Schmidt neemt na afloop van dit seizoen afscheid bij PSV. Hierdoor moeten de Eindhovenaren op zoek naar een nieuwe trainer. Met het terughalen van Brands kan de clubleiding de zoektocht gaan beginnen. Phillip Cocu lijkt op dit moment de beste papieren te hebben, maar Peter Bosz wordt ook genoemd. 

Cocu op de tribune bij PSV

Cocu is één van de kandidaten om opnieuw hoofdtrainer te worden va PSV. De oud-trainer én speler van de Eindhovenaren wordt steeds vaker gespot bij PSV en zat ook tegen sc Heerenveen met zijn vaste assistenten op de tribune. Hij nam plaats op de tribune naast Hans van Breukeken, de technische man in de raad van commissarissen bij PSV. 

"Alle lichten staan op groen", reageert Arno Vermeulen bij Studio Voetbal. "Cocu werkte samen met Brands en wil heel graag, want hij heeft nu al even niks om handen. Ik zeg niet dat hij het wordt, maar er zijn wel signalen dat het een oplossing zou kunnen zijn".

Volgens analist én oud-voetballer Ibrahim Afellay moet er niet zoveel gezocht worden achter de bezoekjes van Cocu: "Ik vind hem niet de persoon die zoiets bewust doet. Hij woont in de buurt, houdt van voetbal en gaat een wedstrijdje kijken", zegt de oud-PSV'er. "Als hij serieus in beeld zou zijn, is dit ook helemaal niet goed".

Liever Peter Bosz dan Cocu

Afellay ziet overigens niets in een terugkeer van Cocu, maar pleit wel voor een Nederlandse trainer. Hij denkt aan Peter Bosz, die op dit moment bij Olympique Lyon zit. "Ik zou vol voor Bosz gaan. Deense bondscoach Kasper Hjulmand? Dat is geen verkeerde, maar laten we voorlopig geen buitenlandse trainer meer aanstellen", lacht Afellay.

Net binnen