Senesi kan switch maken: ‘Verdediger op lijst voor interland Italië’

Marcos Senesi werd ondanks zijn goede spel bij Feyenoord nog niet opgeroepen voor de nationale ploeg van Argentinië. Volgens journalist Mirko Calemme houdt Italië de verdediger nauw in de gaten, zo zou Senesi door bondscoach Roberto Mancini op de lijst zijn gezet voor een interland van Italië.

Senesi zou zelf de voorkeur hebben om voor Argentinië te spelen, maar kan met zijn Italiaanse achtergrond ook voor Italië spelen. De centrale verdediger werd eerder al gelinkt met een overstap naar de Italiaanse divisie, zo zouden er diverse clubs interesse hebben in de diensten van Senesi. Met een nationaliteitswijziging zou de verdediger nu mogelijk nog interessanter worden voor deze Italiaanse clubs.

Hevige concurrentie

De bondscoach van Argentinië, Lionel Scaloni, besloot Senesi vooralsnog niet op te roepen vanwege de hevige concurrentie op de positie van de centrale verdediger. Tot nu toe kwam de Argentijn wel nog uit voor het onder 23 team van Argentinië. Afgelopen zomer won Argentinië nog de Copa America, terwijl Italië Europees kampioen werd. De keuze zal dus zeker niet makkelijk zijn voor Senesi.