Nieuwe tegenstander voor Oranje op het WK? Chili dient bij FIFA klacht in tegen Ecuador

Normaal gesproken treft Oranje eind dit jaar Ecuador en Senegal in de groepsfase van het WK, maar als het aan de Chileense voetbalbond ligt, dan komt daar nog verandering in. Bij de FIFA heeft de bond een klacht ingediend tegen Ecuador, in de hoop dat het land wordt uitgesloten van deelname aan het eindtoernooi in Qatar.

Als dat daadwerkelijk gebeurt, hoopt Chili het plekje van Ecuador in te nemen. De Chileense bond denkt de collega's uit Ecuador te pakken te hebben rondom de persoon Byron Castillo. De speler van het Ecuadoriaanse elftal zou gelogen hebben over zowel zijn geboortedatum als zijn geboorteplaats. 

'Ernstige onregelmatigheden bij de registratie van spelers zijn onaanvaardbaar, zeker als het om een ​​WK gaat. Fair play moet zegevieren op en naast het veld', stelt de bond op haar eigen website. Wanneer de uitslagen van de wedstrijden waarin Castillo op het veld stond komen te vervallen, kan Chili rekenen op vijf extra punten.

In dat geval zouden de Chilenen van de zevende naar de vierde plaats klimmen in de WK-kwalificatiepoule waarin de laatste wedstrijd reeds gespeeld is. Tegen Peru en Colombia, de nummers vijf en zes, stond Castillo namelijk niet op het veld. De gedachte achter de klacht richting de FIFA is dus duidelijk: Chili wil op het WK de plaats innemen van Ecuador en zo in de poule met Oranje en Senegal terechtkomen.