EURO 2020: deze EK-wedstrijden worden op woensdag 16 juni gespeeld

Alle deelnemers van Euro 2020 zijn in actie gekomen en speelronde 2 staat alweer voor de deur. Voetbalflitsen zet de EK-wedstrijden van woensdag 16 juni op een rijtje.

Finland - Rusland (poule B)

Het duel tussen Finland en Rusland gaat woensdag om 15.00 uur van start. De Finnen wonnen hun eerste EK-wedstrijd met 0-1 van Denemarken, terwijl de Russen met 3-0 ten onder gingen tegen België.

De wedstrijd heeft bovendien een Nederlands tintje. Danny Makkelie is namelijk de scheidsrechter van dienst. De 38-jarige arbiter floot eerder dit EK de openingswedstrijd tussen Turkije en Italië in Stadio Olimpico.

Turkije - Wales (poule A)

Turkije werd voorafgaand aan het EK beschouwd als een gevaarlijke outsider, maar bleef in de eerste wedstrijd met lege handen achter. De Turken verloren met ruime cijfers van Italië: 0-3. Verdediger Merih Demiral maakte bovendien een eigen doelpunt.

Wales speelde afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen Zwitserland. Kieffer Moore kopte de Welshmen een kwartier voor tijd naast de Zwitsers. De ontmoeting tussen Turkije en Wales staat gepland om 18.00 uur. 

Italië - Zwitserland (poule A)

Italië, koploper van groep A, kruist de degens met Zwitserland. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini begon geweldig aan dit EK, met een 0-3 overwinning op Turkije. Onder andere Ciro Immobile scoorde. 

Zwitserland trof Wales in de eerste wedstrijd op dit EK. De formatie van bondscoach Vladimir Petković kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De confrontatie tussen Italië en Zwitserland begint om 21.00 uur en wordt afgewerkt in Rome.

Het volledige programma van woensdag 16 juni

Woensdag 16 juni: Finland - Rusland, 15.00 uur

Woensdag 16 juni: Turkije - Wales, 18.00 uur

Woensdag 16 juni: Italië - Zwitserland, 21.00 uur

EK-wedstrijden woensdag 16 juni