Update: 'Spel op de wagen, Nottingham Forest doet laag openingsbod'

Vooralsnog was er voornamelijk veel inkomend transfernieuws vanuit Rotterdam-Zuid, maar in navolging van Mats Wieffer kan opnieuw een sterkhouder vertrekken bij Feyenoord. Het eerste buitenlandse bod op Santiago Giménez is namelijk gearriveerd in De Kuip.

Update 19 augustus: 'Nottingham Forest legt openingsbod van 25 miljoen euro neer'

De Telegraaf opent met het nieuws dat de Engelsen concreet zijn geworden en een eerste aanbieding hebben gedaan voor Santiago Giménez, die een dag eerder nog tweemaal trefzeker was in de 1-5 zege op PEC Zwolle. De Mexicaanse doelpuntenmaker moet een recordbedrag opleveren volgens Feyenoord en dat record staat nu op 32 miljoen euro, die betaald werd voor de Premier League-deal voor Mats Wieffer.

'Premier League interesseert zich in Santiago Giménez'

Volgens het medium heeft de Premier League-club via Nederlandse tussenpersonen de interesse kenbaar gemaakt in Rotterdam. Het is nog onbekend wat voor bedrag Nottingham Forest in gedachten heeft voor de Mexicaanse spits. Hij staat nog onder contract bij Feyenoord tot en met medio 2027 en volgens Transfermarkt heeft Giménez een marktwaarde van veertig miljoen euro. Mocht Nottingham dus oprecht een poging willen doen, dan zal het diep in de buidel moeten tasten. 

Of de 23-jarige aanvaller zelf open staat voor een vertrek naar Forest is onbekend. Onlangs won hij nog de Johan Cruijff Schaal met Feyenoord, in een zinderende finale. Hij was goed voor twee doelpunten en een assist in de overwinning op PSV. Daarnaast is de spits bij Feyenoord ook zeker van UEFA Champions League-voetbal komend seizoen. Iets wat in de Premier League bij Nottingham Forest niet het geval is, zij streden vorig seizoen nog om lijfsbehoud in de Premier League.  Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese ligt, blijft Giménez nog een jaartje bij Feyenoord.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers