Royston Drenthe is weer profvoetballer: vleugelspeler duikt op in Spanje

Royston Drenthe mag zich weer profvoetballer noemen. Het toptalent van weleer heeft een contract getekend bij het Spaanse Racing Murcia. 

Drenthe stopte in 2017 als profvoetballer, maar in juli 2018 keerde hij opeens terug. De vleugelspeler ging aan de slag bij Sparta Rotterdam, waar hij uiteindelijk 32 wedstrijden speelde voor de Rotterdammers in de Jupiler League. Vervolgens kwam Drenthe in actie voor Kozakken Boys, maar keert nu dus terug als profvoetballer bij het Spaanse Racing Murcia, dat op het vierde niveau speelt. Hij treft daar overigens met Mathias Pogba (de broer van Paul Pogba), die in het seizoen 2016/17 ook voor Sparta Rotterdam speelde.

Drenthe kwam in zijn verdere carrière uit voor Feyenoord, Real Madrid, Hercules, Everton, Alania Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor en Baniyas FC. De 33-jarige vleugelverdediger besloot na zijn periode bij Sparta in 2019 zich te richten op een carrière als rapper en het profvoetbal te laten varen, nu is hij daar dus op teruggekomen.