Ajacied dacht aan vertrek na Mislintat-zaak: "Ik wist niet wat me overkwam"

Borna Sosa had het zwaar met het vertrek van Sven Mislintat als technisch directeur van Ajax, zo vertelt hij in een uitgebreid interview met de NOS. De Kroatische linksback voelde zich niet meer thuis in Amsterdam en dacht zelfs aan een vroegtijdig vertrek.

In september kwam Mislintat onder druk te staan na belangenverstrengeling bij de transfer van Sosa. Enkele dagen later moest de Duitser het veld ruimen, al stond dat los van de hele zaak. "Ik was geschokt", reageert Sosa op de belangenverstrengeling, waar nog altijd onderzoek naar gedaan wordt. "Helemaal toen ze in de kranten dingen begonnen te schrijven die totaal niet waar zijn. Mensen hadden een oordeel over dingen die Sven, zoals ik weet, niet heeft gedaan".

Mislintat zou er bij Sosa op hebben aangedrongen om de transferdeal door zaakwaarnemer Arthur Beck te laten doen. "Dit was helemaal mijn eigen beslissing", zo spreekt de 25-jarige verdediger dat verhaal tegen. "Ik vond het heel moeilijk om te zien dat ze hem overal de schuld van gaven. Uiteindelijk werd de druk voor hem te groot om hier door te gaan. Ik was daar wel verdrietig over. Dat heeft hij absoluut niet verdiend. Ik zie niet wat hij zo slecht heeft gedaan voor Ajax".

Het vertrek van Mislintat ging Sosa niet in de koude kleren zitten. "Toen Mislintat vertrok, werd ik plots niet meer opgesteld. Dat was echt moeilijk voor mij. Want toen dacht ik: ze denken dat de geruchten waar zijn. Geen idee of het toeval was. Maar hij vertrok uit beeld, en ik met hem. Voor een bepaalde periode dan. Ik wist niet wat me overkwam. Het was sowieso een puinhoop".

De achttienvoudig international dacht zelfs aan een voortijdig vertrek uit Amsterdam. "Ik had het gevoel dat ze me liever kwijt dan rijk waren. Ik had ook heel veel vragen. Dat is ook normaal, op dat moment wist ik niet hoe de club werkte. Daarna had ik een gesprek met de directeur en andere mensen binnen de club en die zeiden dat ze het volle vertrouwen in me hadden. En dat ze me nog altijd als belangrijke speler zagen. Dat geloofde ik en nu zie ik dat het waar is", aldus Sosa.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers