Van 't Schip hoopt op versterking: "In huidige situatie veelgevraagd"

John van 't Schip heeft in gesprek met de clubkanalen van Ajax meer uitleg gegeven over de wensen gedurende de winterse transferperiode. De oefenmeester maakt duidelijk dat de club hoopt dat er een daadwerkelijke versterking in huis kan worden gehaald.

Het betreft een aankoop voor de middelste linie, omdat daar momenteel een hoop spelers kampen met blessures. Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Manssverk zijn al enige tijd niet inzetbaar en daardoor wordt er improvisatie gevraagd van Van 't Schip. "We hebben al weinig op die positie, dus we zitten erg krap. Het is januari en we moeten afwachten of er nog iets bij komt", begint de oefenmeester.

Hij verwacht echter niet dat zijn ploeg op korte termijn voorzien wordt van een nieuwe kracht, maar denkt dat men daar geduldig op moet wachten.  Dat gebeurt meestal op het einde, maar als trainer heb je die het liefst zo snel mogelijk. Als er geen versterkingen komen, gaan we door met deze groep."

Tweede seizoenshelft Ajax

De Amsterdammers klommen van de achttiende plaats naar de vijfde positie op de ranglijst van de Eredivisie, maar daarmee is Van 't Schip nog niet tevreden en maakt kenbaar wat het doel is in de komende achttien wedstrijden op Nederlandse bodem. "We hopen dat we het gat naar plek vier en drie kunnen dichten in de competitie. Dat is een doel, maar dat is in de huidige situatie wel veelgevraagd. Dat wordt de uitdaging en daar moeten we hier de eerste stappen in zetten."