Ajax zegt contract Stekelenburg formeel op

Ajax heeft het contract van Maarten Stekelenburg formeel opgezegd, zo meldt De Telegraaf. De club geeft aan in gesprek te zijn met Stekelenburg over een nieuwe verbintenis.

Vanwege de cao moeten clubs in het betaald voetbal vóór 1 april laten weten wat er met de aflopende contracten gebeurt. Bij Ajax is het al jaren het geval dat iedereen met een aflopend contract, ongeacht de situatie, een brief met het nieuws ontvangt. Zo zijn ook de naar RB Leipzig vertrekkende Brian Brobbey en huurling Oussama Idrissi op de hoogte gesteld.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Stekelenburg kwam voor dit seizoen transfervrij over van Everton in de rol van reservekeeper. Door de dopingschorsing van André Onana werd Stekelenburg eerste doelman. Door zijn goede prestaties mocht de 38-jarige sluitpost zich melden bij het Nederlands elftal.

Jong Ajax

Bij de spelers van Jong Ajax hebben Anass Salah-Eddine, Enric Llansana, Neraysho Kasanwirjo, Quinten Timber en Daan Reiziger een ’ontslagbrief’ ontvangen. De Amsterdammers zijn met Salah-Eddine, Llansana, Kasanwirjo en Timber in gesprek over een nieuw contract. Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Reiziger ligt.