'Ajax komt in zoektocht naar nieuwe doelman uit bij lange Zweed'

Ajax richt het vizier op de toekomst en heeft het oog laten vallen op Samuel Brolin. De 22-jarige Zweedse goalie staat op dit moment onder contract bij AIK Fotboll, maar maakt op huurbasis minuten bij competitiegenoot Mjälby AIF.

De Amsterdammers moeten echter dealen met meerdere kapers op de kust, want volgens Tipsbladet liggen er drie Deense clubs op de loer. FC Kopenhagen, Bröndby IF en AGF volgen de sluitpost op de voet volgens het Deense medium. Er is echter nog geen sprake van concrete interesse, maar de club van Alfred Schreuder kijkt nieuwsgierig rond.

De club uit de Nederlandse hoofdstad lijkt wél zoekende naar een doelman voor komend seizoen, want eerder dook de naam van Valencia CF-goalie Giorgi Mamardashvili al op. Daarnaast werd de naam van Simon Mignolet ook genoemd, hij keept momenteel voor Club Brugge. Er leek in de zomerse transferwindow al sprake van een 'done deal' met Odysseas Vlachodimos, maar daar stak de raad van commissarissen een stokje voor.

Ajax heeft op dit moment Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter als keepers bij de hoofdmacht, maar voornamelijk die eerste twee zijn al op leeftijd. De Zweede goalie van 2,02 meter heeft volgens Tipsbladet een vraagprijs die tussen de vijf en acht ton ligt.