Arnold Bruggink verbaast: "Hoeveel is daarvoor betaald!?"

Ajax won donderdagavond afgetekend met 9-0 van Excelsior Maassluis. Veelzeggend was de basisplaats voor Amourricho van Axel Dongen die Mohamed Daramy op de reservebank hield. 

De Deen kwam afgelopen zomer over van FC Kopenhagen en leek een groot talent te zijn, maar vooralsnog laat hij nog weinig zien bij zijn nieuwe club. Tijdens zijn invalbeurten had Daramy over het algemeen veel slordigheden en wist hij Erik ten Hag nog niet te overtuigen van een basisplaats.

Waar hij tegen Excelsior Maassluis niet vanaf de aftrap mocht meedoen, liet de oefenmeester hem wel later op het veld verschijnen. De Deense aanvaller werkte hard voor zijn ploeg en slaagde erin om in het laatste half uur maar liefst twee doelpunten te maken, waarmee hij zijn visitekaartje enigszins afgaf.

Marciano Vink is echter nog niet overtuigd, zo vertelt hij bij ESPN: "Hij is nog erg jong en moet echt nog zijn weg vinden bij Ajax. Er zijn momenten dat je echt wel kunt zien dat hij wat in zijn mars heeft. Hij heeft snelheid en een redelijk goede dribbel, maar er zitten best nog veel slordigheden in. In zijn dribbel, zijn passing, in het afwerken. Er zijn te veel slordigheden om te zeggen dat hij echt op de deur klopt."

Ook Arnold Bruggink is niet enthousiast: "Hoeveel is daarvoor betaald!? Het punt is eigenlijk: dan moet je wel zovéél beter zijn dan je eigen jeugd, dat is waar Ajax altijd mee zit. De andere jongens schrikken denk ik niet heel erg als ze deze jongen zien spelen."