Ex-international en oud-PSV'er strijkt neer in Heerenveen als vervanger geblesseerde Van Beek

Jeffrey Bruma staat voor een terugkeer in de Eredivisie. Trainer Kees van Wonderen heeft bevestigd dat zijn club SC Heerenveen bijna rond is met de verdediger. Bruma komt momenteel uit voor Kasımpaşa SK, maar hoeft al lange tijd niet meer te rekenen op een plaats bij de wedstrijdselectie. Ook FC Groningen zou interesse hebben gehad in de diensten van de ex-international.

In Friesland moet Bruma de geblesseerde Sven van Beek doen vergeten. De aanvoerder van Heerenveen ligt er nog maanden uit. Van Wonderen kwam bij Bruma uit, omdat hij naar eigen zeggen op zoek was naar een vervanger met de nodige ervaring. De Nederlander was in het verleden onder andere actief bij Chelsea, Leicester City, PSV Hamburger SV en VfL Wolfsburg. 

Namens PSV kwam Bruma 129 keer in actie. Zijn driejarige periode in Eindhoven was erg succesvol. In de seizoenen 2014/2015 en 2015/2016 werd hij kampioen van Nederland. In 2016 gebeurde dat zelfs op de laatste speeldag. PSV wist te winnen bij PEC Zwolle, terwijl Ajax punten verspeelde in Doetinchem. Bruma speelde daarnaast 25 interlands voor het Nederlands elftal.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt