De Boer over ontbreken van Cillessen op WK: "Geen ideale reservespeler"

Frank de Boer heeft gereageerd op het ontbreken van Jasper Cillessen in de WK-selectie van het Nederlands elftal. De voormalig bondscoach van Oranje beschouwt de doelman van NEC Nijmegen als geen ideale reserevespeler.

"Hij (Cillessen, red.) was de onomstreden nummer één, maar ik kan me voorstellen dat Van Gaal kiest voor Bijlow als nummer één", zegt De Boer in de studio van Viaplay. "Die toont op dit moment zijn vorm van voor zijn blessure. Hij is weer de Bijlow die we graag willen zien. In potentie vind ik dat de beste keeper van het Nederlands elftal".

"Van Gaal ziet Jasper niet als tweede man, denk ik. Hij wil ten koste van alles spelen", vervolgt de oud-verdediger. "Je hebt gewoon ideale reservespelers en dat is hij niet. Er zullen er wel meer zijn, niet alleen Jasper, maar je bent een maand onderweg. Dan is dat heel belangrijk".

Hoewel De Boer begrip heeft voor de keuze van Van Gaal, baalt hij van de absentie van Cillessen. "Het is jammer, want we weten allemaal dat Jasper een goede doelman is met ervaring, maar het is de keuze van de bondscoach", aldus de voormalig trainer van onder meer Ajax, Internazionale en Crystal Palace.