Karim Benzema haalt uit naar voorzitter Franse voetbalbond en flirt met interlandcarrière bij Algerije

Karim Benzema is niet blij met de uitspraken van voorzitter van de Franse voetbalbond Noël Le Graët. Hij zei zaterdag tegen het medium RMC dat 'het avontuur' van Benzema in het Franse elftal voorbij is. De spits reageert boos op Twitter en flirt met een overstap naar de nationale ploeg van Algerije. 

"Noël, ik dacht dat je je niet zou bemoeien met de beslissingen van de bondscoach!", tweet Benzema. "Weet alleen dat ik, en ik alleen, een einde kan maken aan mijn interlandcarrière. Als je denkt dat mijn interlandcarrière erop zit, laat me dan spelen voor een van de landen waarvoor ik in aanmerking kom en dan zullen we wel zien." Benzema heeft Algerijnse ouders, maar werd zelf geboren in Frankrijk.

Sekstape
Volgens de regels van de FIFA mag je als speler niet overstappen naar een ander land als je al officiële interlands hebt gespeeld. Benzema zou wel een beroep kunnen doen op bijzondere omstandigheden, omdat hij stelselmatig genegeerd wordt door de Franse bond. Benzema werd niet meer opgeroepen sinds hij landgenoot Mathieu Valbuena afperste met een sekstape. Hierdoor miste de spits van Real Madrid het afgelopen EK en WK. 

"Zijn rentree zou niet goed zijn"
Didier Deschamps maakte vorige maand duidelijk waarom hij Benzema niet in zijn selectie opnam. "Het is een sportieve beslissing", meende de coach. "Ik ben simpelweg van mening dat zijn rentree niet goed zou zijn voor de nationale selectie. Ik kijk naar datgene wat goed is voor de selectie en wat dit shirt vertegenwoordigt, dat is alles."